Diepgaande renovatie doet gasverbruik met 75% dalen

Roger en zijn vrouw zijn 66 en 70, en hebben de voorbije 44 jaar al vaak verbouwd en verhuisd. Vandaag wonen ze in een gerenoveerd bijgebouw dat vroeger dienst deed als atelier.

Scrol naar onder en kom meer te weten over deze woning!

VL1840/02
LONDERZEEL
Verbouwing in verschillende fases
Zelfplaatsing systeem D
Grote massa en daardoor constante temperatuur
lage energiewoning, gebouw met bio-ecologische componenten / afgewerkt / renovatie
Driegevelwining energetisch ecologisch verbouwd van 1200m3 gas naar 300m3achtergevel en hoge zijgevel afgewerkt met houtwolplaat en dampopen bepleistertdikte van de isolatie schil 32 cmcellulse isolatie van Belgische makelijvakkundig ingespoten door Wannes van SeiWannes aan het werkDe beste stielmannen vindt je bij CASAPRIMA onder leiding van GunterZelplaatsing van ventilatie systeem dankzij Dierick ventilatieveel zelf bouw oa vloerverwarming; muurverwarming;ventilatie;parketvloer......

Roger: “We hebben ons altijd verdiept in isolatie en in ecologisch bouwen, maar nooit heel erg. Wel streven we er steeds naar om ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken. Op de benedenverdieping vind je een grote open ruimte, waarin de hal, woonkamer en keuken werden ondergebracht.

“De verbouwing hebben we erg goed voorbereid. Ik heb zelf ook visuele simulaties van de verbouwing en mogelijke bekleding gemaakt.

“We zijn niet bang om de handen uit de mouwen te steken tijdens de werken. Een vuistregel die ik met de jaren geleerd heb is: kan je het zelf afwerken, doe het dan goed. Maar kan je het niet zelf, blijf er dan vooral vanaf.

“We zijn als koppel intussen ook gespecialiseerd in het plaatsen van vloerverwarming. Op een legplan ziet het er ingewikkeld uit, maar het was een van de gemakkelijkste en snelste klussen tijdens de verbouwing. Er zijn maar twee elementen om op te letten, namelijk de afstand tussen de buizen en op tijd zien hoe terug te draaien. Ook voor sanitair en elektriciteit is er gekeken naar een eenvoudige opbouw en functionaliteit. Dat scheelde ons een pak kosten en is even gebruiksvriendelijk.

“De buitenmuur bestaat uit een lichte houtconstructie van balkjes van 4,5 x 4,5 cm en osb plaatjes van 8 mm. Daartussen een cellulose vulling van 30 cm en een isolatieplaat van 2 cm. Zo kregen we door een perfecte luchtdichting een warme jas om in te wonen.”

Algemene kenmerken

Type gebouw
driegevelwoning
Aantal bewoners
2
Bouwjaar
1950
Renovatiejaar
2016
Verwarmde vloeroppervlakte netto (A)
160.00m²
Verwarmde oppervlakte bruto
170.00m²
Oriëntatie woon-/werkgedeelte
Zuid
Bouwkosten
120000.00

Hernieuwbare energie

Duurzame technieken
PV - zonnepanelen
Batterijopslag
Elektrische thuisbatterij

Verwarming

Hoofdverwarming centralisatie
centraal
Hoofdverwarming bron
Aardgas
Verdeelsysteem
Vloerverwarming
Muurverwarming
Ventilatie systeem
systeem D
Ventilatie Unit
MAX 300M3

Wandopbouw

Dakbekleding
folie (rubber, epdm, …)
Dakisolatie
xps (geëxtrudeerd polystyreen)
Dikte dakisolatie
25.00cm
Constructie buitengevel
enkele muur met buitenisolatie
houtskelet met isolatie intern
andere
Gevelafwerking buiten
pleister
andere
Isolatie buitengevel
papiervlokken
houtwol
andere
Dikte muurisolatie
30.00cm
Opbouw gevel

Een houtstructuur met in totaal 30 cm isolatie (papiervlokken en houtwolplaten). De bovenzijde van het gebouw werd bezet met pleister, de onderzijde met platen. Voor de grondisolatie werd geopteerd voor glasgranulaten en en foamglas.

Vloerisolatie
glasgranulaten
xps (geëxtrudeerd polystyreen)
Dikte vloerisolatie
10.00cm
In goede samenwerking met deze bouwpartners
NaamCategorie(ën)Gemeente
SeiadviesKapelle-op-den-Bos
Self TechnicsadviesGrembergen
Dierickx ventilatieadviesSint-Niklaas
Premium Passiefbouwbouwbedrijf - aannemer - installateurPutte